Lars von Triers tabte Ring

Ph.d. Nila Parlys foredrag om fejl i opera d. 18. marts 2019 har fået en ny drejning, da hendes artikel om Lars von Triers kuldsejlede opsætning af Wagners Nibelungens ring i Bayreuth (2004) netop er blevet udgivet i Cambridge Opera Journal, og det ellers hemmeligholdte materiale deri – fra private interviews med Lars von Trier, billeder og skitser fra Zentropas arkiv til en video sammensat af optagelser fra prøveforløbet på Ringen med samtaler mellem bl.a. Lars von Trier og Gudrun og Wolfgang Wagner – derfor nu må offentliggøres også i dansk sammenhæng.

Nila har i forbindelse med artiklen i det internationale operatidsskrift haft adgang til 48 hidtil hemmelighedsholdte bånd hos Zentropa. Vi er derfor de første, som får indblik i Lars von Triers Ringunivers.

Kom til foredraget, se nogle af videoklippene og hør om, hvad de bagvedliggende grunde til forliset var.

Dette indlæg er gemt i Parsifals Venner. Hent permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *